blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG andygf
ČLÁNKY
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
AnDy GF



S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky
pridal AnDy GF 4.10. 2008 o 12:35

Shadow of Chernobyl bola jedna z najzaujímavejších hier minulého roku.S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky vás opäť zavedie do Zóny okolo zamorenej Chernobylskej elektrárne , ale do obdobia , ktoré predchádza prvému dielu.

 

Vyradili ste Vypaľovač mozgov a došli až k Plniču prianí?Aj tak je čas do Zóny sa vrátiť.

 

Shadow of Chernobyl bola jedna z najzaujímavejších hier minulého roku.Do absolútnej hitovky jej chýbal len kúsok.A ten práve doplňuje očakávané pokračovanie S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky.

 

DO EPICENTRA

Opäť sa ocitnete v Zóne vytvorenej okolo zamorene Chernobylskej elektrárne , ktorú obývajú odporný mutanti , vojaci a rôzne bojové skupiny so stalkermi.Tentoraz sa však dostávame do obdobia pred dejom prvého dielu.Zóna je nekľudná a svojiich obyvateľov často ničíenergetickými erupciami.Iba vy , žoldák s drsným menom Jazva , zostávate zázračne bez viditeľnej ujmy na zdraví.Avšak aj vás tieto erupcie postupne ničia.Nezostáva vám nič iné , než sa vadať do centra Zóny a zistiť , čo tieto smrtiace energetické výľavy spôsobuje.

 

AKO DOMA

Veteráni Zóny sa pri prvom spustení Clear Sky budú cítiť ako doma.Hneď ako sa prebudíte na základni frakcia Jasná obloha a zapnete svoje PDA , bude vám všetko jasné.Clear Sky není kompletne nová hra.Na mape nájdete známe miesta z prvého dielu Kordon , Temný les alebo Jantar.Ale aj nové lokácie ako Limansk , močiary alebo rozšírený les.Neskôr sa dostanete do podzemného mesta Pripjať.Nové miesta sú pôsobivé , len ich nieje veľa.

 

VOJNA FRAKCIÍ

Prínosom Clear Sky je vojna frakcií.V prvom diele bolo jedno , či sa pridáte k Povinnosti alebo ku Slobode.Tentokrát musíte dobre zvážiť voľbu frakcie a taktizovať.Vybranej frakcii potom pomáhate zväčšovať vliv aj územie , čo sa vám bude hodiť pri plnení úloh.Vojna frakcií výrazne rozhýbala dianie v Zóne.  Dôležitejšie sú aj bočne questy , ktorými získate zaujímavé vybavenie.Anomále sú nebezpečnejšie a skrývajú okom neviditeľné artefakty.Bez špeciálneho prístroja ich neobjavíte.Páčili sa mi upgrady zbraní , ktoré výrazne zlepšujú ich účinnosť.Trochu sa vylepšilo aj AI.Dobre sa kryje a granáti hadže do vašeho krytu so smrtiacou presnosťou.

 

VERDIKT

Príjemne prekvapí vylepšená grafika.Preč je obvyklá zašedilá krajina.Slnko , tiene , striedanie počasia a vylepšené detailné textúry lahodia oku , naviac nijak drasticky nezvyšujú harwarové nároky.Clear Sky sa mi až na pár drobností moc páčil.Škoda že nového obsahu nebolo viac , vyzerá to skôr na datadisk než na novú hru.

Užite si to.



Prístupov 4001
Kvalita článku
hlasov 0

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Metro 2034 kniha
[ 28.7.2011] (príspevkov 15)
METPO 2034 Artworks
[ 31.5.2011] (príspevkov 6)
Half-Life príbeh
[ 10.10.2010] (príspevkov 2)
S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky
[ 4.10.2008] (príspevkov 1)