blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG andygf
ČLÁNKY
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
AnDy GF



Half-Life príbeh
pridal AnDy GF 10.10. 2010 o 13:23

Táto časová priamka prechádza hlavnými udalosťami a mapuje jednotlivé body ságy, od Half-Life 1 po koniec Half-Life 2 a jej epizód. Manuál z Half-Life 1 poukazuje, že incident Black Mesa sa stal 5 mája 200-, teda "-" môže znamenať hocijaký rok v tom desaťročí. Pre zjedodušenie predpokladám, že sa to stalo v roku 2000 a pokračujem odtiaľ ďalej.

 

Rok: 1995; Bod: 1.1 Útok na Xen;
Hlavné udalosti:

Ríša Combine napadla domovský svet Nihiliantha;
začína dlhý boj;
Nihilianthova rasa uteká na Xen
Detaily:

 

Ríša Combine napadla a prebrala kontrolu nad domovským svetom Vortigauntov (čo sme nikdy nevideli), a pokúsila sa ich zotročiť, vrátane ich vodcu Nihiliantha.Vznikol dlhý a krutý boj ako Vortigaunti utekali z planéty na planétu, bojujúc a vyhýbaním sa Combine silám. Pritlačení k múru utiekli na hraničný svet Xen, kde čakali na ich porazenie. Xen je niečo ako "stanica metra" vesmíru a môže byť použitý na prechod medzi dimenziami. Marc Laidlaw ho volá " úzkoprofilová dimenzionálna cesta--priestor pokračujúcich sporov"

(Rýchla poznámka ohľadne Xenu: Marc Laidlaw povedal že "nič na Xene nie je domáce", čo znamená, že život na Xene je miš-maš všetkého z vesmíru, čo sem bolo chtiac alebo nechtiac privezené. Budem sa odvolávať na "Xeňanov", čím myslím headcrabov, antlionov, vortigauntov, zvyšok Nihilianthovej rasy atď.)

Combine sa pokúsilo zmiešať dominantné časti planéty (v tomto prípade Vortigauntov) s ich vlastnou technológiou a vytvoriť "super vojaka", ktorý by sa prispôsobil podnebiu na Xene a používal by mocnú Combine technológiu.( To je to, čo sa pokúšajú urobiť aj na zemi). Nihilianth a jeho ľudia kruto bojovali proti Combine.

Medzitým na Zemi Gordon študuje na MIT, aby získal doktorát. V Black Mesa začínajú pokusy s teleportáciami. Pod dohľadom vedcov Eli Vancea a Dr. Kleinera, sú získané kryštály z Xenu a organizmy sú analyzované. Výskum pokračuje.

Hlavný súper Black Mesa v boji o vládnu zakázku, Aperture Science tiež vyvíja ich vlastnú portálovú technológiu paralelne s Black Mesa na ich mnohých výskumných staniciach a vyzdobených centrách, vrátane Borealis a výskumných plavidiel. Jedného dňa, potom čo sa zdalo byť vážnym nešťastím, sa Borealis kompletne stratila z povrchu zemského a zobrala so sebou aj všetkých ľudí na palube.GLaDOS, program umelej inteligencice v Aperture Science, vstúpil prvýkrát do operačného stavu v jednom so zdobených centier Aperture.

 

Rok: 2000; Bod: 1.2. Rezonančná Kaskáda; Gordona uspali; Hlavné udalosti:
Rezonančná Kaskáda (spustená G-Manom);
ríša Combine si to všimla;
Nihilianth porazený;
Black Mesa zničené;
Gordon prežíva;
Gordona najali

 

Čakajú na teba, Gordon, v testovacej komore

 

GMan zorganizoval Rezonančnú Kaskádu, Gman, veľmi záhadná postava v Black Mesa, ktorého motívy sa zdajú byť nezávislé od oboch, ľudí aj Combine, spúšťa rezonannčú kaskádu vo vnútri Neobvyklých Materiálov, sektoru, ktorý je súčasťou komplexu Black Mesa, prinesením špecifickej testovacej vzorky na test. Jeho výber tohto nebezpečného materiálu je maskovaný systémovou poruchou, na preseknutie formálnej kuminkácie medzi vedcami. Rezonančná kaskáda otvára priestoročas a vytvára portál medzi Zemou a Xenom. Nihilanthova rasa vidí dimenzionálnu puklinu ako únikovú cestu. Samozrejme, headcrabovia a ostatný život, ktorý bol chytený na Xene sa rozhodol pre zábavu prejsť na Zem. V Black Mesa zavládol chaos. bojová jednotka Hazardous Enviroment a United States Marine Corps Special forces zasahujú na potlačenie následkov Rezonančnej Kaskády, vrátane eliminovania všetkých ľudí, ktorí sa ocitli v krížovej paľbe.

Táto rezonančná kaskáda je tak nesmierna, že si ju ríša Combine všimne a obracia svoj záujem na to, čo sa stalo na Zemi.

Jeden muž v HEV obleku počas incidentu veľmi zaujme G-Mana. Gordon Freeman, novo zamestnaný vedec v laboratóriu nezvyčajných materiálov, vykazuje skvelé výsledky v boji proti Xeňanom a U.S vojakom. G-Manov záujem vrcholí, keď Freeman prechádza Xenom (Xeňania veria, že Gordon je nepriateľom, rovnako ako Combine) a poráža Nihilantha. G-Man je ohormený.

Black Mesa je zničená nukleárnym výbuchom (zaznamenané v Opposing Force). Niekoľkí ľudia prežili, vrátane Wallace Breena, predošlého riaditeľa; Barneyho Calhouna, ochrankára; Dr. Issaca Kleinera, prominentného vedca v Black Mesa; Dr. Eliho Vancea; a, samozrejme Alyx Vance, Eliho dcéry. G-Man má s Alyx zvláštny záujem.

 

Gordona najali- Na konci Half-Life, G-Man zaujatý jeho prácou dáva Gordonovi na výber medzi smrťou alebo pracovaním pre G-Mana. Pretože existuje Half-Life 2, predpokladám, že si vybral radšej život než smrť. Potom čo si vybral prácu pre G-Mana, ho G-Man vložil do slow-time-warp (alebo teda do spánku), aby ho prebudil, až keď ho bude potrebovať.

 

Rok: 2004; Gordon nestarne; Bod: 1.3. Portálové búrky; Hlavné udalosti:

Búrky začínaju;
Ľudia utekajú do miest;
Combine buduje plány na inváziu;

 

Nanešťastie, aj keď bola Black Mesa zrovnaná so zemou, Zem musí znášať následky tejto katastrofy. "Portálové búrky", ktoré sa zdajú byť vedľajším efektom rezonančnej kaskády, vytvárajú dimenzionálny zlom medzi Xenom a Zemou. Tieto portálové búrky sa šíria po celej zemi, pričom vznikajú dočasné, chaotické a deštruktívne spojenia medzi Xenom a Zemou. Mimozemšťania (z Xenu) všetkých druhov sa teleportujú na predmestia. Headcrabovia sa plazia v uličkách medzi skladmi s potravinami, zatiaľ čo sa ostatní teleportujú do bazénov a domov. Na Zemi zavládol úplný chaos. Oslobodení Vortigaunti používajú tieto búrky ako svoj lístok z Xenu na Zem, utekajúc od Combine.

Veľká časť populácie sa presúva do miest, kde sú chránení vojakmi a zabarikádovaní ostnatými drôtmi, aby unikli pred príšerami. Ľudia sa znovu cítia bezpečne, môžu žiť normálny životom vnútri hraníc miest, zatiaľ čo mimozemšťania pokračujú v zamorovaní okolného sveta. Rozsiahle siete antlioních hniezd sú vybudované po celej Zemskej kôre, čí m poskytujú priestor pre milióny nových druhov.

Combine, ktorá sleduje Zem od rezonančnej kaskády sa konečne rozhodla k útoku. Majú plán na prebratie Portálových Búriek ako ich výhodu a ich použitie na začatie invázie na Zem. Teraz, keď Nihilanthova rasa utiekla z hraničného sveta na Zem, môže Combine zabudnúť na Xen a zotročiť obe, ľudskú aj Nihilanthovu rasu na jednom mieste- na Zemi.

 

Rok: 2010, Gordon nestarne, Bod: 1.4. Combine napadlo Zem; Hlavné udalosti:
Útok sa začal;
"Portálové búrky" pokračujú;
Sily Combine rozširujú búrky;
 

 

Začína sedemhodinová vojna;
Vytvorený vojaci Overwatch, citadely boli doručené;
 

 

Končí sedemhodinová vojna;
Breen bol ustanovený ako administrátor Zeme;
Zničené centrá populácie;
Odohrávajú sa udalosti z hry Portal

Naťahovaním priestoročasu a rozširovaním portálových búriek, Combine zahajuje mnohonásobný, úplný útok na celú Zem. Teleportujú jednotky ako výsadkové lode, bojové lode a striderov z predsunutých stanovíšť Combine cez Portálové búrky na Zem. Keď sú už na Zemi, použijú tú istú techniku, akú použili na Xene, na ľudí, čím chcú vytvoriť super-armádu s kombinovanou DNA dominantného druhu na Zemi (ľudia) a Combine technológie.

Hlavná Citadela je postavená v Meste 17. Táto obrovská štruktúra je domovom centra kontroly Combine na Zemi. Sú tu vytvárané armády Combine tak isto ako vozidlá a výzbroj. Combine je prítomná aj v ostatných mestách po celom svete. (je predpoklad, že môžu byť druhotné Citadely po svete, navzájom pospájané sieťou).

Kým bojujú medzi sebou, ľudia a Combine sú tiež pod hrozbou Nihilianthovej rasy. Oslobodený Vortigaunti sa spoja s rebelskými silami, pretože sa chcú pomstiť Combine. Headcrabovia, zostávajúci headcrabmi, jednoducho napádajú hocikoho, koho nájdu. Ostatné príšery napádaju ľudí aj Combine.

V ďalšej fáze sa útok Combine rozvetvuje. Wallace Breen, "optimisticky naladený" ohľadom prebrania moci Combine, je vymenovaný Administrátorom Zeme, pričom je bábkou v rukách Combine. Ako bol vybraný pre túto úlohu, je v tejto chvíli neznáme. Breenov prvý čin je, že sa Zem vzdala Combine a vysvetľuje, že Combine prišlo pre dobro, pre nesmrteľnosť ľudstva, je presvedčený, že straty na životoch sú nevyhnutné pre túto dočasnú periódu, keď sa Zem pripája k Vesmírnemu Únii (Universal Union). Breen formálne "kapituloval" Zem po 7 hodín trvajúcom boji medzi ľudmi a Combine. Breen si myslí, že ľudia tiež pomôžu Combine. Je špecifickým lídrom druhu - to pomáha propagandistickým klamstvám, ktoré hovoria, že zotročenie ľudstva je pozitívnym krokom vpred a ľudia, vidiac ľudí v sile, môžu byť ochotne donútení k ich novým životom.

Väčšina veľkých populačných centier na Zemi je zničených. Tí, ktorí sú stále nažive odchádzajú, aby sa vyhli zajatiu Combine. Malé oddiely rebelov si musia stavať základne v nebezpečných oblastiach krajiny, kde žijú Xeňania, ktorí našli vhodné miesta v Zemskom ekosystéme, Stále pod vplyvom Combine a ignorujúc masívnu genocídu, Breen vidí budovanie rebelských síl ako skupinu krátkozrakých rušiteľov poriadku.

Zostavajúce osídlene mestá sú premenované na Mesto 1, Mesto 2...Mesto 17, Mesto 27 atď. a sú pod kontrolou Combine, ktorá si vytvorila na Zemi veľké počty. Budova OSN (United Nations) je dobytá a zničená. 

Zatiaľ všetci vedci evakuovali výskumné centrá v Aperture Science, vrátane ich hlavného vyzdobeného centra. Odohrávajú sa udalosti hry Portal. (*). "Aperture Science ručné portálové zariadenie" je nevedomky vypustené do divočiny, avšak, nikto nevie čo sa s ním stalo.

 

Rok: 2011; Gordon nestarne; Bod: 1.5 Vzostup Combine Overwatch; Hlavné udalosti:
začína sa kontrola médií
Nova Prospekt je stanovené ako "skladisko a experimentálne oblasť"
je založená Civil Protection (Domobrana)
 

 

Prechodné úlohy

Wallace Breen sa usadil na vrchnom poschodí Citadely Mesta 17 pod blízkom radou Combine, pokúšajúc sa potlačiť rebéliu. Breen skuša utešiť ľudstvo tým, že sa im stále prihovára. Kontroluje média. Veľké televízne obrazovky sú postavené v centrách miest. Noviny, televízia a ostatné formy komunikácie sú cenzorované a ich obsah je kontrolovaný.

Breenova správa je jednoduchá: Ľudstvo by sa nemalo akýmkoľvek spôsobom pokúšať pôsobiť frikciu v prechodnej dobe, keď sa ľudský druh začleňuje do Combine. Verí, že pre spojenie sa s Vesmírnou Úniou, treba veľa obetovať, ale stále verí, že účel svätí prostriedky. Skutočne verí, že spojenie sa s Combine bude pre ľudstvo pozitívne a skúša ostatných o svojom názore presvedčiť. Po Portálových Búrkach sú ľudia zmätení, takže môžu a budú veriť niečomu takému.

Combine pokračuje v ochraňovaní miest pred vonkajšími mimozemšťanmi a tak bojaci sa ľudia pokračujú v živote v mestách , ale boja sa o svoje rodiny a o ich samích. Brutálna vláda Combine Overwatch začína.

Zámer Combine s Breenom je tiež jednoduchý. Jeho úlohou je teraz pripraviť Zem pre možnú migráciu Combine. Jeho prácou je eliminovať akýkoľvek odpor voči Combine. Používajúc razie a sily "domobrany", Breen zatýka a mení akýkoľvek odpor na stalkerov , ľudských otrokov. Navyše sa Overwatch pokúša s úspechom, zotročiť Vortigauntov. Konečným cieľom Combine je premeniť celé ľudstvo na stalkerov a všetkých do takých otrokov, akými boli predtým, ako ich Gordon oslobodil. Dôležitejší vedci ľudstva sú premiestnené do Nova Prospektu, kde sú uložení v kontajneroch a sú na nich vykonávané experimenty - Combine chce získať čo najviac poznatkov ľudstva, než ich zničí. Všetky tieto prostriedky smerujú ku drastickému zámeru s ľudstvom - aby sa z ľudstva stala rasa otrokov.

Combine Overlord vydáva nejaké vedľajšie úlohy, mimo Breenovej moci. Najprv Overwatch zapína Potlačujúce pole, ktoré zabraňuje ľuďom v rozmnožovaní. (Obzvlášť, bielkovinové reťazce, dôležité na vytvorenie embrya boli špecificky zablokované.) Týmto dosiahli, to že stávajúca generácia ľudí na Zemi bude aj poslednou. Taktiež vložili do vody biochemikálie, na podporovanie zabúdania toho, čo sa stalo v minulosti, takže sa môžu ľudia ľahšie poddať Breenovi a Combine - zabudli, že ich nenávidia. Nakoniec Combine začína s vysušovaním oceánov na Zemi. Tieto úlohy poukazujú na to, že Combine pripravuje Zem pre nových obyvateľov.

 

Bola založená Jednotka Civilnej Obrany

Rok: 2020; Gordon sa prebúdza; Bod: 1.6 Rebélia (Half-Life 2);

Hlavné udalosti:
Gordon sa vracia
Pozemky okolo Mesta 17 a Nova Prospektu sa zmietajú v bojoch
Veľká Revolúcia začína

 

Ľudská Rebélia je Gordonova prvá oficiálna úloha a jeho druhá úloha pod dohľadom G-Mana. G-Man vytiahol Gordona zo slow-time-warpu, pre jeho novú úlohu. Keď zistia Gordona, Wallace Breen ustanovil jeho chytenie a zabitie ako najvyššiu prioritu pre dôstojníkov Combine Overwatch.

Gordon pokračuje vo vyšmyknutí sa zo zovretia Combine a v Nova Prospekte, územií zmietanom v boji proti Combine. To podnieti masívnu revolúciu medzi občanmi, ktorý začínajú s oveľa väčším odporom ako predtým. V Meste 17 vybuchol chaos, keď sa Wallace Breen a Combine Overwatch pokúšajú fanaticky ukončiť rozširujúcu sa revolúciu a Citadela je uvedená do plného útočného stavu s Combine vojakmi, ktorí zahlcujú ulice. Vortigauntskí utečenci s Xenu sa spájajú s odporom, keď vidia, že Combine je väčšia hrozba. G-Man, majúci plnú kontrolu nad Gordonom, sleduje jeho misiu a asistuje mu ak ej to potrebné.


Rok: 2020;

Gordon je znovu uložený do spánku a potom z neho vytiahnutý skupinou Vortigauntov; Vortigaunti preberajú G-Manovo miesto ako Gordonov dozor;

Bod: 1.7 Pád Citadely (Half-Life 2:Episode One a Episode Two);

Hlavné udalosti:
Citadela destabilizovaná;
Citadely dočasne stabilizovaná Gordonom a Alyx,
Zvyšok Combine pripravuje Citadelu pre posledný núdzový signál a vytvorenie superportálu;
Gordon a Alyx hľadajú cestu z Mesta 17;
Únikové moduly Combine úspešne unikly, pokúšajúc sa vyslať signál núdzový,
Superportál sa úspešne otvoril a balík informácií bol odoslaný;
Superportál bol zatvorený raketou

 

Na konci HL2 ste splnili svoje poslanie destabilizovaním Citadely v Meste 17, trónu Combine na Zemi. Alo výsledok bola zničená komunikačná sieť Combine a sily Combine boli roztrieštené a bez velenia.

G-Man uložil svojho pešiaka späť do spánku. Gordon je teraz v hyperspánku, keď dokončil svoju prácu, a nie je viac potrebný. G-Man práve zakrivuje priestoročas a transportuje Alyx, keď je zachytený skupinou Vortigauntov. Zachraňujú Alyx a premiestňujú ju von z Citadely. Gordona vyťahujú zo spánku a premiestňujú ho blízko Alyx. Obidve tieto veci sa stali, proti G-Manovým zámerom. Vortigaunti prebrali kontrolu Gordona, zablokovaním G-Mana pred zasahovaním do Gordonových dobrodružstiev. G-Man sa uchyľuje k vľúdnemu opýtaniu sa Gordona o ochrane Alyx, keď ho Vortigaunti nestrážia, aby zachránili Alyxin život v Epizóde 2.

Combine na Zemi stratilo ich hlavn metódu komunikácie s Combine velením. V poslednej chvíli sa rozhodnú zničiť Citadelu a vytvoriť vysokovýkonný super-portál. V súvislosti s vytvorením tohto super-portálu Combine potrebuje poslať na svoj domovský svet balík informácií, ktoré vysvetľujú ich silám, ako sa napojiť na superportál - čo znamená, že žiadajú o veľké posily. Tento proces povedie k smrti všetkých rebelských síl a evakuovaných z mesta. Combine tiež pripravuje svoje zvyšné sily na únik pomocou únikových modulov.

Prečo Vortigaunti vytiahli Gordona zo spánku a umiestnili ho rovno pred Citadelu? Verím, že chcú, aby Gordon zastavil alebo aspoň spomalil deštrukciu Citadely. Chcú, aby Gordon stabilizoval jadro Citadely, takže sily rebelov a zvyšní Vortigaunti sa budú môcť bezpečne dostať z mesta, kým Citadela vybuchne.

Prečo G-Man nerobí to isté? Možnosť, ktorú vidím je, že G-Man chce, aby bolo jadro zničené, tak skoro, ako je to možné a aby bol balík informácií za každú cenu poslaný. Prečo? Pretože sa zdá, že G-Man chce nalákať na Zem zvyšok Combine armády. To sa zdá byť G-Manovým plánom od začiatku, dôvodom prečo Gordon mal zničiť Citadelu. Tento dôvod je o naviazaní zvyšku Combine na Zem, takže sa s nimi bude bojovať na Zemi, alebo G-Man zaútočiť na domovský svet Combine. Cesta, ktorú G-Man vidí je stratiť stovky tisíc životov ľudí a Vortigauntov počas deštrikcie Mesta 17, ale ak bude správa poslaná, G-Man môže vyhrať medzihviezdnu vojnu. Na druhej strane sa fialový Vortigaunti viac starajú o životy odboja a občanov Mesta 17, než o vyhratie vojny.

Nanešťastie pre G-Mana, Gordon a Alyx stabilizovali jadro Citadely (aspoň na niekoľko hodín), takže odboj bude mať čas na evakuáciu. Aj tak, nakoniec to poskytne Combine dosť času aj na poslanie správy aj na evakuáciu únikových modulov Combine z Citadely v skvostnom vybití prvotného portálu Mesta 17. Tieto únikové moduly sú rozptýlené po celej krajine okolo zvyškov Mesta 17.Ako výsledok je obrovský super-portál v operačnom stave a očakáva otvorenie ďalšej dimenznionálnej brány zo strany Combine.

Alyx a Gordno zachránil dva balíky dát z Citadely. V prvom balíku sú presné koordináty a inštrukcie na na nastavenie super-portálu ako brány na poslanie vojakov. Druhý balík je zvláštnejší- presné koordináty a plány zobrazujúce polohou stranenej nákladnej lode Borealis. Verí sa, že na palube je portálová technológia oveľa dokonalejšia ako technológia Black Mesa.

Napriek trvalému masívnemu útoku, pomocou kódu z balíka informácií rebelské sily odpálili raketu, ktorá v koordinácií so satelitmi, ktoré boli vypustené 20 rokov pred rezonančnou kaskádou, je schopná zničiť super-portál. Combine je zatiaľ v zátoke. Avšak, ako Gordon, Alyx a Eli (nanešťastie) zistili, Combine Advisori sa stále potulúje vo vnútrozemí, kŕmiac sa rebelmi, ktoré sa ich snažia zložiť.

 

Čo sa stane ďalej bude, samozrejme, v Epizóde 3.



Prístupov 6598
Kvalita článku
(83,3%) hlasov 3

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Metro 2034 kniha
[ 28.7.2011] (príspevkov 15)
METPO 2034 Artworks
[ 31.5.2011] (príspevkov 6)
Half-Life príbeh
[ 10.10.2010] (príspevkov 2)
S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky
[ 4.10.2008] (príspevkov 1)